Verspagen Paarden

Als ze niet aan het werk, studeren, of voetballen zijn, is de kans groot dat de Verspagens bezig zijn met de paarden. Die fascinatie begon met Nadja, die bij de Jasmijnhoeve op ponyles ging. Na een paar jaar was ze klaar voor een eigen pony. Dat werd Jumper, die net op de manege gearriveerd was, en al na een paar maanden naar Swartbroek verhuisde. Op de foto gelooft Nadja nog niet dat Jumper nu echt van haar is...

Jumper is een merrie van ongeveer 135 cm, geboren in/rond 1994. We zijn erg benieuwd wat Jumper gedaan heeft voordat ze bij ons kwam, dus wie haar kent mag met ons contact opnemen! Met Nadja is Jumper een echte buitenpony geworden, die ook met grote paarden erbij het liefst voorop loopt. In de manege begrijpt Jumper niet waarom je rustig zou lopen, tempo maken is (ook) daar haar grootste liefhebberij.

Toen Nadja langzamerhand te groot begon te worden voor Jumper, is Thijs haar nieuwe baas geworden. In 2010 kreeg Jumper een peesblessure waardoor ze enkele maanden op stal moest blijven. Ze is toen verhuisd naar Thijs' vriend Wim, en daar is ze en tijdje gebleven, ook nadat ze genezen was (met haar vroegere vriendjes ging het na de lange afwezigheid niet meer zo goed samen...).


Nadja heeft met Jumper leren springen, haar favoriete onderdeel van de paardensport. Tijdens het bijna traditie geworden jaarlijkse uitstapje naar Noordwijkerhout, heeft Jumper haar bijnaam "Zeepaard" gekregen. In 2013 is Jumper verhuisd naar de overkant van de Ittervoorterweg, omdat ze een nieuw baasje gevonden had, en liever in Swartbroek wilde blijven dan mee naar Laar gaan. Jumper heeft het nu met Royal en Trijn goed naar haar zin.
Na Jumper volgde al snel Uschi. Zij verhuisde een paar 100m, en werd het paard van Bart. Uschi is een merrie van zo'n 175 cm, geboren in 2001 (Kayem x Caribo GL). Omdat Uschi erg jong was, moesten zij en Bart samen "het vak leren". Inmiddels zijn de wekelijkse gang naar de manege, het sprongetje in de buitenbak, en de buitenritten bijna routine geworden. Ook Nadja rijdt Uschi nu af en toe. In 2013 is Uschi verhuisd naar Laar.
De volgende aanwinst was Voberlina T, ook wel Vi genaamd. Vi is de "nieuwe" pony van Nadja. Ze is een merrie van precies 156 cm. Vi is geboren in 2002 (Oramé x Burggraaf). Met Vi gaat Nadja bij Equinus naar de dressuur-, cross- en springles, en doen ze mee aan spring- en eventing-wedstrijden. Toen Nadja toe was aan een groter paard, ging Vi het rustiger aan doen, en is ze verhuisd naar de Ittervoorterweg, waar Jumper vroeger stond. Anna, Maureen en Nina zijn haar nieuwe baasjes.
In 2013, toen Uschi en Vi naar Laar gingen verhuizen, kwam Apache ("Ap") de gelederen versterken. Apache heeft een Belgisch paspoort, en hij is een halve Paint. Hij is nu het paard van Thijs en Maaike (onze gastruiter), waar hij veel mee buiten rijdt en eens per week mee naar de dressuurles gaat. Natuurlijk krijgt Ap bij ons ook een springopleiding. Ap heeft dressuuraanleg, en de komende jaren zal hij dat moeten gaan ontwikkelen!
In 2015 kwam de nieuwe uitdaging voor Nadja de stal versterken. Het werd het eerste paard dat Nadja tegenkwam op haar zoektocht: Gravin Kiolien Z. In Weert gaat ze als Kio door het leven. Kio was pas net 4 toen ze bij ons kwam, maar leert snel. Ze rijdt gaarg buiten, en is daarbij de leidster van de groep. Ze gaat met Nadja naar de dressuur- en springles.
Last Updated on Tuesday, 29 December 2015 11:42